Wie zijn we en wat doen we

Het Participatory Public Health Centre

is een internationaal initiatief voor onderzoek, onderwijs, communicatie en impact. Onze focus ligt op het publiceren van gezondheid door te werken aan het begrijpen en verminderen van uitsluiting en ongelijkheid in de gezondheidszorg. Het centrum is in mei 2017 van start gegaan.

  • we zetten samenwerkingsverbanden op,
  • doen onderzoek,
  • verzorgen onderwijs en
  • organiseren conferenties

We stellen ons ten doel

adresseren

van uitdagingen voor de volksgezondheid, met de nadruk op gebieden en geografische gebieden die door internationale wetenschap verwaarloosd zijn (zoals post-Sovjet-instellingen)

bijdragen

aan de ontwikkeling van participatoire volksgezondheid en dialogische benaderingen voor de beoordeling van volksgezondheids-problemen en manieren om deze aan te pakken

innoveren

met een methodologisch en conceptueel apparaat voor het begrijpen en handelen bij problemen in de volksgezondheid

ondersteunen

de ontwikkeling van opleidingsmogelijkheden en formats die betrekking hebben op kritische, interdisciplinaire en participatoire volksgezondheid

We werken

interdisciplinair

Ons werk combineert diverse perspectieven en methoden uit sociologie, biomedicine, wetenschap en technologie, politieke wetenschappen, filosofie en innovatie studies.

participatoir

Wij werken aan methodologische innovatie om kennis op nieuwe, samenwerkende en participatieve wijze te produceren en te delen.

in open dialoog

We werken nauw samen met partners uit verschillende geografische gebieden - patiënten, activisten, besluitvormers - om dialoog en betrokkenheid op te entameren voor een betere volksgezondheid.

Wie we zijn - het team

Wie we zijn - de partners

Onze samenwerkingsverbanden

Ons netwerk van kernpartners omvat initiatieven en instellingen die interdisciplinaire inclusie aanpakken voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Samen onderzoeken we ongelijkheid en uitsluiting in de gezondheidszorg en zijn zij open voor nieuwe samenwerkingen die dit doel zouden verwezenlijken.